Célirányos Vállalkozásfejlesztés

Célirányos Vállalkozásfejlesztés (CVF) - a TANDERA Tervező Csoport vezérgondolata, amely egyben egy komplex vállalkozásfejlesztési program összefoglaló neve. A CVF-be tartozó modulok egy része a vállalkozásoknál a „Mit termeljünk?” és „Mekkora méretben termeljük?” kérdések megválaszolását, azaz az adott vállalkozás termelési szerkezetének lehető legjobb meghatározását célozzák meg. Bár ez a gyakorlatban a feltételek szabta korlátok között sok esetben intuitív módon történik, fokozódó igény jelentkezik olyan termelési szerkezetek kialakítására, amelyeket a változó közgazdasági környezethez való minél sikeresebb alkalmazkodás kényszere vezérel. Ez több tervváltozat kidolgozását jelenti, amely az operációkutatási módszerek néhány ágát ötvözi a leíró matematika lehetőségeivel.

 

A CVF másik fókuszpontja a vállalkozások termékösszetételének meghatározása, vagy más megfogalmazással erőforrás-készletének elosztása, mint alapvető vállalkozói döntési probléma megválaszolása. A vállalati gazdálkodás minden egyes működési ciklusa a meglévő erőforrások számbavételével, a korlátozott erőforrások felhasználásáról hozott döntéssel kezdődik. Az egyes tevékenységek technológiai tervezése mellett ez a vállalati éves tervezés legfontosabb kérdése.

 

Fontos megjegyezni azt, hogy a számítógépes tervezés robbanásszerű fejlődése következtében alig néhány év alatt a nagy számítástechnikai cégek különböző tervező szoftverekkel jelentek meg a piacon, mint pl. a SAP cég által fejlesztett SAP Business Suits és BusinessObjects, az osztrák Winterheller a Professional Plannerje, az Oracle (a korábban a Decisioneering Inc. által kifejlesztett) „Crystal ball” nevű Monte Carlo-szimulációt alkalmazó programja vagy az amerikai Quantrix cég Quantrix Modellerje. És itt még lehetne sorolni az üzleti világnak szóló informatikai terméket, ám mindezekről összefoglalóan annyit érdemes mondani, komplex, a vállalati működés minden szegmensét lefedő professzionális termékekről van szó, amelyek jól használhatók mind az üzleti tervezés, mind a költségtervezés (budgeting), mind az előrejelzések készítése (forecasting) terén.

 

Ugyanakkor  a tervezési munkában egy-egy ilyen tervező szoftver alapvetően átstrukturálja a tervezés módszerét és menetét. Bár az itt ismertetett elveket egyik szoftver alkalmazása sem nélkülözi, ám a munkaigényes indulótáblázatok helyett előre definiált struktúrájú alaptáblázatokkal dolgoznak. Mivel ezek az alaptáblázatok egymással szoros kapcsolatban állnak, egy-egy alaptáblázat adatainak változtatása azonnal kihat az egész vállalati struktúrát modellező összes táblára, így például egy eladási vagy változó költségeket összesítő táblázat értékeinek emelése vagy csökkentése azonnal megjelenik az összesítő cash-flow táblákban vagy éppen a pénzforgalmi táblákban. Ebből kiindulva már nem szükséges a tervezés első lépéseként a maximális fedezeti hozzájárulást adó termékkombinációkat megmutató lineáris egyenleteket alkalmazó indulótáblát megszerkeszteni, hiszen a bonyolult összefüggéseket alkalmazó komplex rendszerekben már nem is lehet átlátni az egyes egyenletrendszerek paramétereinek másik egyenletekre gyakorolt hatását. Sőt, a lineáris programozásból ismert eredmények „javítgatása” (itt a kapott értékek egyes paraméterek (pl. felesleges erőforrás-kapacitások) szerinti finomításáról van szó) már csak elvi szinten merül fel. Ugyanakkor fontos kiemelni azt, hogy az ilyen komplex tervező rendszerek alkalmazása nem nélkülözi a probléma elméleti megfogalmazását, annak különböző összefüggéseinek lehető legegyszerűbb matematikai leírását.


Mindezt figyelembe véve, ha van egy jó ötlete vagy elmélete, illetve tudni szeretné, hogy ez működik-e a gyakorlatban, akkor segítünk, abban hogy eldönthesse melyik vállalkozási forma a legalkalmasabb és legjövedelmezőbb az Ön számára. Amennyiben felkeltette ajánlatunk az érdeklődését, kérjük, írjon nekünk és mi a lehető leghamarabb segítünk Önnek.

 

A Célirányos Vállalkozásfejlesztésről (CVF) - bővebb információt kaphat az alábbi címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hozzászólások  

 
0 #2 luigi4235 2015-03-02 21:20
Idézet
 
 
0 #1 luigi4235 2015-02-17 08:43
▬▬ι═══════ﺤ -═══════ι▬▬
+++thatsafunnypic.com+++
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés